Publisert Legg igjen en kommentar

Fædrelandsvennen: Skjeggkre og boligsalg

De gjør knapt noen skade, men for deg som skal selge og kjøpe bolig, kan det lille insektet by på store problemer

Du har kanskje sett dem; de hårete småkrypene som kravler, kryr og piler inn under lister og innredninger når lyset skrus på. Mye tyder på at skjeggkrebestanden i Norge øker, til fortvilelse for boligeiere og forsikringsselskaper.

Selv om skjeggkre ikke gjør skade på mennesker, dyr eller bygninger, går de like fullt under definisjonen skadedyr (Forskrift om skadedyrbekjempelse §1-3). Kort oppsummert, skjeggkre defineres her som insekter som kan forårsake helseproblemer hos mennesker, herunder psykiske helseproblemer, fordi de kan oppleves som en mental belastning.

Les hele artikkelen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *