Huseierne: Skjeggkre – derfor blir tusenvis

Oppdager du skjeggkre bør du starte bekjempingen med en gang. Da unngår du at de formerer seg i hopetall, for veksten kan være eksplosjonsartet.

Fordi skjeggkre har ganske lang livssyklus før de blir kjønnsmodne kan du ha kreene i boligen en god stund før de virkelig begynner å formere seg. Først finner du de på ett sted, men når de blir flere begynner de å vandre rundt i boligen på jakt etter mat og gode steder de kan legge egg.

– Skjeggkreene trenger ikke fukt når de når kjønnsmoden alder. Derfor vandrer de rundt i boligen. Det er bare egg og nymfer som trenger dette. Voksne individer kan derfor lett bevege seg rundt i et hus, gjennom utette lister, gjennom rørledninger og rørgjennomføringer, sier Stein Norstein i Anticimex.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *