NAB: Riksarkivet angripes:Ber ansatte holde vesker og klær oppe fra gulvet

riksarkivet skjeggkre

Skjeggkre ivrer etter å spise papir, og er det én ting de har mye av på Riksarkivet ved Sognsvann, er det nettopp papir. I arbeidet mot kreene har hundrevis av feller blitt utplassert.

SOGNSVANN: I Riksarkivbygningen på Sognsvann ble det i 2017 for første gang funnet skjeggkre. Siden har over 1200 skjeggkre gått i de utplasserte fellene. Insektet, som har blitt vanlig i en del offentlige bygg, har så langt ikke utgjort en fare for det lagrede materialet, men flere titalls kre har blitt funnet i magasinene. Foreløpig er det i administrasjonsdelen av bygget, hvor de ansatte har blitt bedt om å ta vesker og klær opp fra gulvet, flest har gått i fellene.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *