Ny lagmannsrettsdom: Skjeggkre senket boligverdien med 200.000 kroner

Selv om man klarte å utrydde skjeggkre fra boligen, fastslo lagmannsretten at opplysningen alene kunne ha en prisdempende effekt ved neste salg.

Ved årsskiftet 2017 til 2018 kjøpte et ektepar i Trøndelag en del av en tomannsbolig som raskt viste seg også å være hjem for en skjeggkrekoloni. Både varmebehandling og giftbehandling måtte til for å rydde huset helt for de små gjestene. Ekteparet vant først frem med sitt krav om prisavslag i tingretten, og den 22. juni konkluderte også Frostating lagmannsrett med at skjeggkreet utgjorde en mangel som senket boligens verdi. 

Prisen ble derfor senket med 200.000 kroner.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *