DN: Høyesterett: Skjeggkre i bolig gir ikke prisavslag

Boligkjøpere som hadde skjeggkre i en ny bolig får ikke erstatning fra selger. Det er resultatet etter at Høyesterett har behandlet sin første skjeggkre-sak

Det lille vingeløse insektet skjeggkre har i flere år skapt hodebry for selgere og kjøpere av nyere boliger. Gjennom en årrekke har kjøpere blitt tilkjent prisavslag i retten, men de siste årene har dette endret seg. Mye som følge av at det nå finnes måter å bekjempe skjeggkrebestanden på og at skjeggkre er blitt stadig vanligere. Likevel fikk et ektepar som i 2018 kjøpte en halvdel av en tomannsbolig utenfor Trondheim prisavslag da saken gikk for lagmannsretten.

Nå har imidlertid selgeren vunnet frem i Høyesterett etter at landets øverste domstol kom til at skadedyrfirmaet hadde utbedret mangelen ved boligen og at det derfor ikke var noen mangel ved tomannsboligen.

Les hele saken i DN her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *