FHI: Pandemien påvirker antall skadedyrbekjempelser

Landets skadedyrfirmaer har rapportert om bekjempelse av elleve ulike skadedyr til Folkehelseinstituttet i 2020. Sammenlignet med tidligere år, ser vi en uventet nedgang i bekjempelsene av enkelte skadedyr.

Kan nedgangen skyldes mindre reising?

Skadedyrstatistikken viser at veggedyrbekjempelser i Norge har økt kraftig fra 447 tilfeller i 2007, før det stabiliserte seg rundt 3000 bekjempelser i årene 2016 til 2019. I 2020 gikk antall bekjempelser av veggedyr ned med 34%, sammenlignet med året før.

Det er flere faktorer som påvirker antallet angrep forårsaket av skadedyr. Flere av artene, som for eksempel veggedyr, fraktes ofte rundt av mennesker, og reduksjonen kan derfor trolig knyttes til pandemien.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *