DinSide: Hvordan bli kvitt sølvkre

Et plagsomt og guffent insekt, som like ofte kan dukke opp i både eldre og nye boliger, er «sølvfisk», bedre kjent som sølvkre.

Sølvkre likner på det utskjelte skadedyret, skjeggkre, og mange tar derfor feil av disse to.

– Det er viktig at du får fastslått hvilken type du har fått i hus før det iverksettes tiltak. Dette fordi insektene har forskjellig levemåte og dermed krever forskjellige bekjempelsestiltak, forteller Svein Svendsen, rådgiver Skadedyrkontroll – fukt og insektskader hos Rentox AS.

Sølvkre har en sølvaktig farge og løper veldig fort, som om de svømmer på overflaten, derfor kalles de også «sølvfisk». Denne typen insekt trives i fuktige miljøer som på badet, i kjelleren og loftet.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *