NHI: Veggedyr – ikke ta med blindpassasjerer hjem fra ferie

De gjemmer seg i senga, kryper fram om natta, suger blod og formerer seg kjapt. Veggedyr kan bli med hjem i bagasjen fra reiser og hotellopphold, men med noen enkle tiltak kan du forhindre at det skjer. – Det er ubehagelig med veggedyr hjemme. Og den psykiske belastningen er kanskje størst, sier skadedyrforsker Anders Aak ved Folkehelseinstituttet.

Veggedyr – ikke ta med blindpassasjerer hjem fra ferie

Veggedyr lever av menneskeblod, og kryper fram om natten.

– Veggedyr er et blodsugende insekt som kan gi irriterende, kløende stikk for oss mennesker, forklarer Aak. 

Veggedyr er en tege. Den kan ikke fly, er aktiv om natta og lever kun av blod fra mennesker. Forekomsten har økt kraftig over hele verden de siste 15 årene. Det er fordi vi reiser stadig mer, men også fordi veggedyra er blitt resistent mot insektmiddel.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *