Montering

Limfellene leveres i ark á 3 stk. Før montering må disse separeres. Dette gjøres enkelt ved å brette dem langs den stiplede linjen. De vil normalt være enkel å dele da.

Hvordan brette en limfelle
Hvordan brette en limfelle på 1-2-3
 1. Før man drar av tapen, brett langs alle de stiplede linjene. Dette sikrer at fellen blir flat i bunnen.
 2. Dra så av tapen.
 3. Brett slik at du får en trekant.

På baksiden er det en liten tape. Denne er valgfri å dra av. Den kan benyttes hvis du ønsker at fellen skal stå fast i underlaget eller henges på veggen.

Hullet i toppen av fellen er for inspeksjon, samt for å plassere lokkemiddelet gjennom.

Plassering

Ved kartlegging anbefaler vi å plassere ut feller i hele boligen. Selv om du kun har sett skjeggkre i ett eller flere rom, så er det erfaringsmessig sannsynlig at de finnes andre steder og. Dette er viktige opplysninger når du går over i en bekjempelsesfase. Til kartlegging anbefaler vi hvite limfeller, da det er enklere å se om du har fanget noe, og hva du har fanget.

Ved bekjempelse anbefales det å plassere ut feller i hele boligen, men flere feller i de områdene hvor du fanget flest i kartleggingsfasen.

Kartleggings og bekjempelsesfasen kan kombineres. Har du kjøpt en av våre pakkeløsninger med både hvite og sorte feller så plasseres disse jevnt ut over hele huset. Det er viktig at du har noen hvite feller i hvert rom. Disse fungerer som en «monitor» som du raskt kan kaste et blikk ned i og se om de fanger noe. De sorte fellene er litt vanskeligere å se fangst i. Vi anbefaler å skråbelyse med en lommelykt hvis du vil se hva du har fanget.

Sort limfelle
Sort limfelle plassert langs fotlist

Skjeggkre beveger seg over alt, men de blir ofte observert løpende langs ytterkantene av rommet, det vil si langs fotlistene. Derfor er dette et naturlig sted å plassere flest mulig limfeller. Limfellen plasseres helt inntil listen, slik at ikke kreene kan løpe bak.

Inne på selve baderommet og andre rom med membran kan man plassere noen få limfeller, men det er utenfor disse rommene kreene trives best. Dette da varmekablene fra baderommet og en svakt økt luftfuktighet i nærliggende rom gir ideelle forhold. Så i tilstøtende rom til baderom og vaskerom er det fint å plassere ut feller.

Ellers så anbefales det å plassere ut feller i hele boligen for å kartlegge om skjeggkreene er begrenset til noen områder, eller om de har spredt seg til hele boligen.

Er noe uklart? Ikke nøl med å ta kontakt med oss, så skal vi veilede deg. Eventuelt så kan du legge igjen en kommentar under så besvarer vi den.

Lokkemiddel

Vårt lokkemiddel er av en grovere tekstur enn hva som selges for øvrig i det norske markedet. Grunnen er at vi har erfart at dette er mer effektivt testet opp mot pulver-varianten.

Måten dette enklest distribueres i fellene er å bruke en tynn kniv eller en pinsett. En liten «knivsodd» (ørliten mengde, tilsvarende et halvt riskorn) er nok. Dette plasseres midt i fellen, gjerne gjennom hullet i front av fellen.

8 thoughts on “Hvordan bruke limfeller til skjeggkre?

 1. Ragnhild says:

  Hei! Har kjøpt 40 svarte feller etter å ha oppdaget sølvkre i min 64 kvm leilighet i Bergen. Fikk fangst i Clas Ohlson-feller på samtlige rom utenom badet (dette ble renovert i fjor med nye rør i rør osv). Er det mulig å bli kvitt kreene helt? Og mtp. å ta med seg kre til andre leiligheter, bør man være redd for at man tråkker på egg og får de med seg på sokkene, eller legges eggene kun i sprekker o.l.?

  • Fredrik says:

   Hei
   Når det gjelder sølvkre er det ofte et tegn på for høy luftfuktighet eller et underliggende fukt-problem. Man kan begrense antall sølvkre med limfeller og andre tiltak, men det anbefales å finne den underliggende årsaken til at fuktigheten er for høy.

   Jeg har ikke hørt om tilfeller hvor man drar med seg egg til andre boliger nei. Disse legges som du sier ofte godt gjemt i sprekker og på fuktige steder.

   Mvh
   Fredrik
   Skadedyr.net

  • Fredrik says:

   Hei
   Lokkemiddelet kan fint brukes i lang tid etter åpning. Jeg vil anslå i allefall ett år. Det anbefales å oppbevare det tørt og mørkt.

   Mvh
   Fredrik
   Skadedyr.net

 2. Heidi says:

  Hei. Limfellene fungerer vel like fint uten lokkemiddel? Jeg bestilte limfeller, men ikke lokkemiddel.

  • Fredrik says:

   Hei!
   Limfellene fungerer uten lokkemiddel. Men forskning (FHI) viser at limfellene blir betydelig mer effektiv med lokkemiddel i.

   Mvh
   Fredrik
   Skadedyr.net

  • Fredrik says:

   Hei!
   Står fellen et sted hvor den ikke utsettes for støv og annet smuss, så kan den helt fint stå opptil et år før limet mister effekten. Men det er vanlig å bytte fellene etter cirka 6-8 uker, da de da gjerne er full av insekter og gjerne litt støv. Men dette kan du bare tilpasse litt selv etter forholdene i din bolig.

   Mvh
   Fredrik
   Skadedyr.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *