Norsk Hussopp forsikring: I mørket er alle kre mer synlige

Ser du flere skjeggkre og sølvkre nå enn ellers? Det er fordi mørketiden øker sannsynligheten for at du får øye på dem.

Mens de fleste insekter går i dvale når vinterkulda setter skikkelig inn, gjelder ikke dette verken sølvkre eller skjeggkre. De lever i stedet sammen med oss i de oppvarmede husene våre, og du kan finne dem hjemme året rundt.

– Skjeggkre og sølvkre er nattaktive insekter som skyr lyset. Det er altså ikke flere av dem nå i mørketiden, du ser dem bare lettere enn før, forklarer biolog og fagspesialist Ragna Byrkjeland i Norsk Hussopp Forsikring.

Altså er det en fordel med mørketid om du vil sjekke om du har sølvkre eller skjeggkre hjemme.

Les hele saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *